Aangesloten bij GGTO Garantiefonds
donderdag, 27 september 2018 14:18

Zomerreis Mayrhofen Zillertal (2019)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Zomerreis Mayrhofen is een 10 daagse reis geworden!

De inwoners van Zillertal zijn een speciaal volk: sterk, aanpasbaar, slim en tegelijkertijd ook creatief en muzikaal begaafd. Vele beroemde bergbeklimmers en muzikanten komen uit het Zillertal. Het is misschien wel het meest typische Tiroler dal en in Mayrhofen komt dit allemaal samen. Een reis naar het muzikaalste dal ter wereld, het Zillertal. Verblijf in het levendige dorp Mayrhofen is vakantie met volop vertier. 

 

 

Dag 1 - Donderdag

Heenreis 
Vertrek 's morgens vroeg vanaf uw opstapplaats. Wij rijden met voldoende stops richting Oostenrijk naar het mooie Mayrhofen in het Zillertal. Koffie en thee is gratis in de bus. Na het inchecken in het 3 sterren hotel Perauer gaan wij gezamenlijk eten en uitrusten van de reis. Beide hotels liggen in het centrum van Mayrhofen.


Dag 2
- Vrijdag

Penkenbahn - Strassenfest

Eerst heerlijk ontbijten. Vandaag gaan wij met de Penkenbahn omhoog. Bij de Penkenalm gaan wij het terras verkennen en hier kunnen wij ook de lunch nuttigen. Een overheerlijke Apfelstrudel of een Jauseplatte is aan te bevelen. Een korte en een lange wandeling is mogelijk vanaf de Penkenalm. Of u gaat weer met de gondel naar het dal. U kunt nog even slenteren door de hoofdstraat van Mayrhofen. Om 18.00 uur staat het diner voor ons klaar. Vanavond kunt u genieten van Zillertaler muziek bij Brücke Stadl of bij een van de andere overdekte terrassen. Tevens is er feest in de hoofdstraat van Mayrhofen. Het jaarlijks terugkerende Strassenfest met muziek en veel gezelligheid.

 


Dag 3
- Zaterdag

SchauBauernhof Mayrhofen - Erlebnissennerei Mayrhofen

Wij brengen een bezoek aan de ErlebnisSennerei Zillertal in Mayrhofen, een spannende en informatieve belevenis. Op 6.000 m2 ervaren bezoekers in deze zuivelmakerij hoe dagelijks verse hooimelk tot kaas, boter, yoghurt en andere producten wordt verwerkt. We maken gebruik van de proeverij en genieten van regionale en seizoensgebonden specialiteiten uit de eigen keuken, bereidt met producten uit de zuivelmakerij en van de boerderij. De zuivelmakerij verkoopt deze duurzaam geproduceerde producten ook. Na de ErlebnisSennerei Zillertal nemen wij een kijkje op de ‘kijk’ boerderij om te zien hoe de boeren en boerinnen uit het Zillertal, met eerbied voor dieren, geiten, schapen, koeien, kippen en bijeen houden. Na het diner is stappen wij in de bus die ons naar Fugen brengt. Vanavond is het tijd voor volksmuziek van de Zellberg Buam ofwel de "Alpenparty" in Fugen. Vele volksmuziek artiesten treden op deze avond. De Zellberg Buam, Marco Wahrstätter, die Fetzig'n aus dem Zillertal, die Mayrhofner. Het beloofd een mooie avond te worden.

 


Dag 4
- Zondag

Volksmuziek Waldfestplatz - natuur Stilluptal


Vandaag is het een dag om het Stilluptal te gaan verkennen. Een schitterend mooi dal. Met het lijnbusje € 10 p.p. gaan we naar het Stilluptal.  Dit busje brengt ons naar de Grüne Wand vanwaar we wandelend weer terug lopen naar het Stilluphaus. De plek waar Erwin Aschenwald is geboren en opgegroeid tussen bergen en watervallen. Hier is ook het zeer bekende lied "Sonntagsjodler" ontstaan. Vanaf het Stillupmeer gaan we met de taxibus terug naar Mayrhofen. Voor de muziekliefhebbers is er vandaag muziek op de Waldfestplatz van Mayrhofen. Onder de bomen met een mooi podium met rondom houten hutjes waar de braadworst en gegrilde kip heerlijk smaakt. Gratis toegang.

 

 

Dag 5 - Maandag

Salzburg

Een bezoek aan de stad Salzburg met zijn vele bezienswaardigheden. Klasse, stijl, traditie en het bourgondische leven, dat zijn begrippen die bij de stad Salzburg passen. De stad van Mozart en 'The Sound of Music' is voor veel Nederlanders vaak niet meer dan een punt op de route naar de wintersportbestemming. Maar Salzburg is een citytrip meer dan waard! Overal in Salzburg kom je Mozart en zijn muziek tegen. Van zijn geboortehuis, pleinen en standbeelden tot de wereldberoemde Salzburger Festspiele. Ook de filmlocaties van de 'Sound of Music' in Salzburg en omgeving vormen nog altijd een belangrijke attractie. En natuurlijk de bezienswaardigheden voortgekomen uit het product waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout!

 

Dag 6 - Dinsdag

Ahornbahn - panorama

Een dag ter vrije besteding. Wel kunt u met ons mee. We gaan met de Ahornbahn omhoog. Boven maken wij een panoramawandeling om vervolgens te gaan genieten van het uitzicht op het terras van de Ahornhutte of aan het bergmeer.. Voor de sportievelingen zijn hier diverse wandelingen te ondernemen. Wij informeren u graag. 

 

Dag 7 - Woensdag

Wolfsklamm - Alpengasthaus Gramai - Karwendel

We gaan vandaag het Zillertal uit en rijden naar Stans waar de wandelaars uitstappen om de Wolfsklamm in te gaan. Een pittige wandeling  met vele trappen. Deze wandeling vereist enige conditie en duurt 3 uren. De bus gaat verder naar Pertisau waar wij het Karwendelgebied in gaan. Aan het einde van deze weg bevind zich het Alpengasthaus Gramai. Een mooie plek in de bergen. Het Karwendelgebergte. Echt de moeite waard!

 

 

Dag 8 - Donderdag

Hintertux - eeuwige sneeuw - fietsen

Vandaag rijden wij naar Hintertux. U kunt met een gondel naar de eeuwige sneeuw of gaat met ons fietsen door het Tuxertal. Wat is leuker om met elkaar te gaan fietsen tussen de bergen. Licht afdalend en niet moeilijk. Een recreatieve fietstocht van ongeveel 30 km. Ook zijn hier mooie wandelingen te maken. In de namiddag rijden wij vanaf Tux naar Mayrhofen.

 

 

Dag 9 - Vrijdag

Kase mit Musik

Vanmorgen heeft u ter vrije besteding. Vanaf 15.00 uur is er live muziek in de Erlebnissennerei (kaasmakerij). Vaak treden hier op de Ursprung Buam, Zellberg Buam, Mayrhofner of die Jungen Zelberger die voor veel stemming zorgen.
De entree van de kaasmakerij en het live muziek is € 5,-. Het muziekprogramma zal tot 18.00 uur duren.

 

 

Dag 10 - Zaterdag

Terugreis

Na een vroeg ontbijt vertrekt de bus naar huis. Onderweg hebben wij enkele stops. In de loop van de avond wordt u weer afgezet in uw opstapplaats.

 

Kamerinformatie:
De kamers zijn voorzien van douche/toilet of bad, safe, telefoon en meestal met balkon.

Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Onderweg stoppen wij bij bezienswaardigheden die niet zijn beschreven.

 

 

Aanvullende informatie

 • Periode: 25 juli t/m 3 aug. 2019
 • Reisduur: 10 dagen
 • Prijs: vanaf € 865,- p.p.
Laatst aangepast op maandag, 29 oktober 2018 19:04

Zomerreis Mayrhofen Zillertal (2019)

25 juli t/m 3 augustus 2019

 vanaf € 865,- per persoon

boekdezereis
(Dit is een boekingsaanvraag! Kort na uw aanvraag vertellen wij u of de boeking definitief is. Betaling van de definitieve boeking geschiedt pas op het moment dat deze aanvraag akkoord is gekomen. Wij versturen de factuur per mail.)

Reis- en boekingsinformatie

Vertrekgegevens

Vertrek donderdag naar Oostenrijk

Prijs: vanaf  € 865,- p.p. ( 10-daagse)

Datum: donderdag 25 juli t/m zaterdag 3 augustus 2019

 

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, dvd en airco en veel beenruimte 
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen catering in de bus
 • Tirolreizenbingo in de bus
 • Tirolreizen reisbegeleiding
 • Welkomstdrankje 
 • 9 x overnachting in Hotel Strass of Hotel Perauer
 • 9 x zeer uitgebreid ontbijtbuffet met eiergerechten 
 • 9 x heerlijk 4 gangen diner met uitgebreid saladebuffet
 • Strassenfest Mayrhofen
 • Excursie Salzburg
 • Excursie Karwendel en Gramai Alm
 • Excursie Wolfsklamm (bergkloof)
 • Fietstocht Tuxertal
 • Gratis gebruik overdekt zwembad met uitgebreide Wellness (hotel Strass)
 • Sfeervolle kamer met douche/toilet/tv en balkon
 

Exclusief:

Toeslag 1 persoonskamer € 20,- p.p.p.nacht
Annulering en reisverzekering
Reserveringskosten € 15,-
Entree Alpenparty € 35,- (niet verpicht)
Gondel, taxikosten en entreegelden
Persoonlijke uitgaven

 
 

Overige informatie:

Opstapplaatsen dicht bij huis en in overleg.
Terugreis op zondagmorgen naar Nederland.

 

 
 

Heeft u nog een vraag of wilt u verdere informatie? Stuurt u ons dan een e-mail met uw vraag of neemt u telefonisch
(Tel. 0599 - 61 51 51) contact met ons op.
Ook kunt u het contactformulierhiervoor gebruiken.