Aangesloten bij GGTO Garantiefonds
donderdag, 27 september 2018 14:37

Excursiereis Süd Tirol (2019)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

In het noorden van Süd Tirol Italië ligt het berggebied Plose met zijn dorpjes Natz en Schabs. De deur naar de Dolomieten. De aangename geur van appels komt je hier tegemoet doordat het hotel aan de rand ligt van appelgaarden. De bevolking is zeer gastvriendelijk. We hebben gekozen voor de combinatie van de Italiaanse hartelijkheid en een mooi berglandschap. Het landschap van Süd Tirol word gekenmerkt door vele bergen waartussen groene almen, geheimzinnige bossen, glinsterende bergmeren, en gemoedelijke dorpen en stadjes een plekje hebben gevonden.

 

Dag 1 - Zondag

Heenreis.

Vertrek 's morgens vroeg vanaf uw opstapplaats en rijden we met voldoende stops via Oostenrijk naar het mooie Süd Tirol in Italie. Na het inchecken in het 3 sterren hotel Waldheim gaan wij genieten van het diner en uitrusten van de reis. Het hotel ligt in het Pustertal bij de stad Brixen in het dorpje Schabs. De hoteleigenaren van hotel Waldheim zijn zeer gastvriendelijk. U zult versteld staan hoe snel u zich hier thuis voelt.  


Dag 2
- Maandag

Geisleralm

Wij starten de dag met een heerlijk ontbijt. Vandaag brengen wij u naar een plekje in de bergen wat u lang bij zal blijven. Voor de wandelliefhebbers is hier een schitterende wandeling mogelijk. Voor de niet wandelaars is dit ook genieten. U gelooft uw ogen niet. Wij gaan eerst met de bus en dan stappen we over in een kleine touringcar die ons de bergen in brengt. Wij gaan naar de Geisleralm! Vanavond is er een wijnproeverij in de Tiroler Stube en kunnen wij nagenieten van de belevenissen van deze dag.

 


Dag 3
- Dinsdag

Dolomietentour

Na heerlijk te hebben uitgeslapen gaat de bus richting de Seiser Alm. Voor de wandelaars is dit een mogelijkheid om een wandeling te maken op de grootste alpenweide van Europa. Voor de niet wandelaars gaat de bus een Dolomietentour maken onder leiding van de vakbekwame gids Luis. Hij weet echt alles over de Dolomieten. Uiteraard zullen wij andere passen overgaan dan in voorgaande jaren. Vanavond hebben wij na het diner live muziek m.m.v. het Duo Schlernwind. 

 


Dag 4
- Woensdag

Gardameer

Het Gardameer staat op het programma vandaag. Een hele andere omgeving. Je proeft hier de Italiaanse flair. De palmbomen, citroen- en sinaasappelbomen komen we hier tegen. We gaan een boottocht maken vanaf Sirmione en laten ons afzetten bij het dorp Lazise aan het Gardameer. Vanavond gaan wij barbecueën op het sfeervolle terras van het hotel.

 

 

Dag 5 - Donderdag

Nationalpark Hohe Tauern - Fietstocht Pustertal

Vandaag heeft u de keus. Een bustour door het Nationalpark Hohe Tauern met bezoek aan het dorp Heiligenblut. Of een fietstocht maken door het het Pustertal vanaf Innichen naar Lienz. We gaan op de fiets de grens over van Italië naar Oostenrijk. De fietsers maken een bijna vlakke fietstocht over verharde paden langs de rivier de Drau door het mooie Pustertal. Op een E-Bike of een sportieve fiets deze omgeving bekijken. Wij fietsen door dorpjes, langs beekjes en pauzeren in een Tirolerstube voor de lunch. De fiets leveren wij in bij het treinstation van Lienz. Vanavond wordt er door de familie Peintner een galadiner geserveerd.

 

 

Dag 6 - Vrijdag

Klooster Neustift - Biergarten Frost met live muziek

Het beloofd weer een mooie dag te worden. We bezoeken het nabij gelegen Augustijner-kanunniken Klooster Neustift (“Augustiner Chorherrenstift Neustift”), het grootste kloostercomplex van Tirol. Het werd gesticht in 1142 en was vanaf het begin een autonoom klooster met een veelheid aan uiteenlopende activiteiten. Het Klooster Neustift omvat bossen, weiden, boomgaarden en wijnbergen. In de wijnkelder worden de zeer gewaardeerde Eisacktaler “Praepostus” witte wijnen gemaakt, zoals de Sylvaner, de Kerner en de Gewürztraminer. Een rondleiding is mogelijk en erg speciaal. Op het terras van het klooster kunnen we genieten van de zelfgemaakte wijnen of Süd Tiroler lekkernijen.
Wij eten vandaag vroeg rond 16.00 uur. De bus vertrekt na het eten en uiterlijk om 17.30 uur naar het terras bij Frost Biergarten. De Biergarten is een echt Italiaans tuinterras waar de muziek verzorgd wordt door 2 Süd Tiroler muziekgroepen. Gratis entree en er zijn tafels door ons gereserveerd.

 

 

Dag 7 - Zaterdag

Merano - Trauttmansdorff

De stad Merano is het hart van Süd-Tirol. Met ook hier de wonderlijke mix. Palmen op de promenades en gletsjers op de achtergrond. Een kuurstad met de mooiste tuin van Italië. Het is een hooggelegen stad, maar met een opvallend mild klimaat. Ook heeft u de mogelijkheid om de tuinen van het Schloss Trauttsmansdorff te bezoeken en niet naar de stad Merano te gaan. Trauttmansdorff behoort tot de mooiste botanische tuin van Italië, en heeft deze magische plaats zich geleidelijk tot een publiekstrekker ontwikkeld. In 1994 werd de eerste spade voor het 12 hectare grote project van de tuinen van Schloss Trauttmansdorff in de grond gestoken. Het exotisch getinte terrein bevindt zich op een zonnige helling op 334 tot 438 meter boven zeespiegel en heeft de natuurlijke vorm van een amfitheater. Dankzij de ideale klimatische condities groeien hier tegenwoordig rond 100.000 verschillende planten. Het park is onderverdeeld in 4 tuingebieden: zonnetuinen, water- en terrastuinen, bostuinen en Zuid-Tiroolse flora. Een absolute aanrader!

 

 

Dag 8 - Zondag

Terugreis

En dan breekt de dag aan waarop wij afscheid moeten nemen van de familie Peintner en Süd Tirol. Met vele herinneringen in de tas verlaten wij het mooie Süd Tirol. De terugreis begint vroeg in de morgen en met voldoende stops rijden wij terug naar Nederland.

 

Kamerinformatie:
De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Onderweg stoppen wij bij bezienswaardigheden die niet zijn beschreven.

Iedereen krijgt een Almencard. Doordat wij niet overnachten in Duitsland tijdens de heen en terugreis is ons programma heel erg uitgebreid. Wij hebben ons best gedaan om u zoveel mogelijk te laten zien van het mooie Pustertal.

U bent niets verplicht. Alles mag niets moet. Ook kunt u als u niet aan ons programma wilt deelnemen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer bus/trein zoals aangegeven. 

 

Aanvullende informatie

 • Periode: 1 sept. t/m 8 sept. 2019
 • Reisduur: 8 dagen
 • Prijs: € 725,- p.p.
Laatst aangepast op dinsdag, 23 oktober 2018 18:14

Excursiereis Süd Tirol 2019

1 september t/m 8 september 2019

 € 725,- per persoon

boekdezereis
(Dit is een boekingsaanvraag! Kort na uw aanvraag vertellen wij u of de boeking definitief is. Betaling van de definitieve boeking geschiedt pas op het moment dat deze aanvraag akkoord is gekomen. Wij versturen de factuur per mail.)

Reis- en boekingsinformatie

Vertrekgegevens

Vertrek zondag naar Oostenrijk

Prijs: vanaf  € 725,- p.p.

Datum: zondag 1 sept. t/m zondag 8 sept. 2019

 

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, dvd en airco en veel beenruimte 
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen catering in de bus
 • Tirolreizenbingo in de bus
 • Tirolreizen reisbegeleiding
 • Welkomstdrankje 
 • 7 x overnachting in Hotel Waldheim
 • 7 x zeer uitgebreid ontbijtbuffet 
 • 5 x heerlijk 4 gangen diner met uitgebreid saladebuffet
 • 1 x galadiner
 • 1 x grillavond op het hotelterras
 • 1 x wijnproeverij
 • 1 x live muziek m.m.v. Schlernwind
 • 1 x avondwandeling vanaf het hotel
 • Excursie stad Merano
 • Excursie Gardameer
 • Excursie Trauttmansdorff
 • Excursie Geisleralm
 • Excursie Klooster Neustift
 • Excursie Biergarten Frost met live muziek
 • Excursie Nationalpark Hohe Tauern
 • Gratis gebruik overdekt zwembad 
 • Sfeervolle kamer met douche/toilet/tv en balkon
 

Exclusief:

Toeslag 1 persoonskamer € 140,-
Annulering en reisverzekering
Reserveringskosten € 15,-
Fietshuur (niet verplicht)
Boot en gondeltocht
Persoonlijke uitgaven

 
 

Overige informatie:

Opstapplaatsen dicht bij huis en in overleg.
Terugreis op zondagmorgen naar Nederland.

 

 
 

Heeft u nog een vraag of wilt u verdere informatie? Stuurt u ons dan een e-mail met uw vraag of neemt u telefonisch
(Tel. 0599 - 61 51 51) contact met ons op.
Ook kunt u het contactformulierhiervoor gebruiken.